In mijn werk voor ImageBoost is kleding een van de MIDDELEN om jou en jouw persoonlijkheid, talenten en jouw eigenheid zichtbaar te maken aan de buitenkant. Maar..  waarom zou je dat doen? ⁣⁣Jezelf ZICHTBAAR maken zoals je BENT?
⁣⁣
Als iemand jou nog helemaal niet kent en jou voor de eerste keer ziet, dan vormt die ander al een beeld bij jou.⁣⁣ Jouw lichaamshouding, gezichts-expressie, kledingkeuze vormen namelijk een beeld voor de ander.
⁣ONBEWUST kent die ander jou eigenschappen, talenten & vaardigheden toe op basis van wat hij/zij in jouw verschijning ziet.

Dit heeft te maken met de werking van ons OERBREIN. Ieder mens schat vliegensvlug dagelijks situaties in en bepaalt ongemerkt heel snel wat hij/zij hiermee wil doen. En zo leven we allemaal met dit oer-oude deel van ons brein vaak zonder dat we dit beseffen. ⁣⁣Zo beslissen we razendsnel of de persoon die zien "positief" of "niet-positief" voor ons is. Eenmaal in het positieve vakje in het brein gecategoriseerd, gaan we onbewust aanknopingspunten zoeken om ons eerste oordeel te bevestigen. En dat geldt ook als we de ander in het minder postieve vakje hebben gecategoriseerd.
⁣⁣
Er gaan dagelijks zo'n slordige 50.000 gedachten door ons brein. En we maken zo'n 35.000 beslissingen per dag.⁣⁣ Zo scrollen we op ons telefoon, we zien een artikel of persoon voorbij komen en we beslissen razensnel of we het gaan lezen of niet en ook of we de persoon wel of niet interessant vinden om oo dat moment onze tijd aan te besteden.

Jouw uiterlijke boodschap kan jouw innerlijke boodschap razendsnel vertellen. Met jouw houding, uitstraling en kledingkeuze.⁣

Stel, je bent op zoek naar een nieuwe baan. Als jouw uiterlijk "vertelt" wat jouw waarden zijn en waarvoor jij stáát en wat jij heel goed kan, creëer je voor jezelf meer kansen om díe baan naar je toe te trekken die bij jou past. Je beeld en boodschap komen overeen met elkaar en anderen zíen wat jij te bieden hebt. Het kan zelfs zo zijn dat je benaderd wordt voor een nieuwe baan op basis van wat de ander van jou zíet. Wanneer er "ruis" in beeld en boodschap ontstaat, werkt dit als stoorzender in de non-verbale communicatie en dat kan zonde zijn voor kansen voor jezelf die voorbij komen.
⁣⁣
Wat denk je? Is de dame op de foto creatief, zelfverzekerd, weloverwogen, intellectueel of impulsief? Heeft ze een eigen bedrijf of is ze in loondienst?⁣⁣
⁣⁣
Je hebt er vast een mening over, ook al ben je je daar misschien niet direct van bewust. ⁣⁣
⁣⁣
Welke eigenschap, vaardigheid of talenten heb jij waarvan je graag wilt dat een ander dat in jouw uiterlijke communicatie terugziet? ⁣⁣
⁣⁣
#imageboost #zichtbaarjezelf #imagostyling #zichtbaarheid #personalbranding #kledingalstaal