Dresscode bruiloft: Bohemian Chique

 

Wanneer Bohemian Chique de dresscode is, kun je denken aan het ontspannen en ongedwongen gevoel van de jaren zestig. Creativiteit, individualisme en vrijheid zijn de woorden die hierbij passen. Zwierige, wijde jurken en luchtige stoffen gecombineerd met chique details maken de vertaalslag naar beeld en de look en feel. Enkele tips om jou te helpen in je outfit keuze wanneer je deze dresscode op je uitnodiging ziet staan.

 

Stoffen en kleuren

De Bohemian stijl zie je vaak op festivals. Deze stijl kenmerkt zich door luchtige stoffen zoals katoen en linnen en geven een relaxte uitstraling.  Wanneer je voor satijn als stof kiest, maak je het geheel wat chiquer. Heel mooi is het om deze twee stoffen met elkaar te combineren. Mat en glans stoffen geven net dat beetje extra aan het geheel. Denk maar aan de giletsjes van mannen die een vaak een matte voorkant en een glans achterzijde hebben.

Qua kleuren kun je voor veel kleur en een bloemen- of etnische print gaan, maar zeker pasteltinten horen bij deze stijl. Het ademt het heerlijke Ibiza strand- zomergevoel. Als je voor een lichte teint outfit wilt gaan, kijk dan voor champagne, zandkleur of beige. Dan zit je veiliger dan dat je in het geheel wit gaat. Deze tint is echt voor de shinende bruid bedoeld.

 

Kledingkeuze

Een jurk of een lange, zwierige rok met top een goede optie. De Bohemian look is geïnspireerd op zigeuners uit het Bohemen gebied die wijde jurken en rokken droegen. Wil je liever geen rok of jurk dragen? Dan kun je ook kiezen voor een rechtlopende, wijde broek en een aansluitende top of een jumpsuit met wijde broekspijpen en een aansluitend lijfje.

 

Details

Heel mooi om toe te voegen zijn accessoires met glans afgestemd op elkaar. Kies je voor goudkleurige zilver of metallic schoenen? Neem dan een tas, ketting, armband of oorbellen in dezelfde tint. Glans doet het erg goed bij linnen, katoen en satijn stoffen. Het geeft nèt dat chique aan je outfit.

Verder zie je veertjes, statement sieraden, giletjes en hoeden in de Bohemian stijl. Vergeet less is more en laat je gaan en inspireren door deze look gebaseerd op de vrije geest, ontspanning en vooral jezelf mogen zijn.

 

Nog een laatste tip. Het allerbelangrijkste is dat je je op je gemak voelt in de kleding die je draagt. Doe daarom je bruiloft outfit een aantal dagen van tevoren aan inclusief je schoenen en loop er gewoon in huis mee rond. Dan kun je je alvast voorbereiden en ervaren hoe je je voelt in de kleding en wellicht nog iets aanpassen voor extra comfort. Schoenen of bandjes die snijden? Plak alvast een kleine pleister daar waar het niet fijn zit. Je hebt doorzichtige pleister die je vrijwel niet ziet zitten. Knoopjes van je blouse die iets openstaan bij de boezem? Een veiligheidsspeldje aan de binnenkant lost dit op.


Wil je meer tips hoe je met kleding goed voor de dag komt? Binnenkort geef ik weer een workshop met stylingtips. Als je interesse hebt, stuur een mail naar:
mail@imageboost.nl

 

En volg je me al op Instagram? imageboost_chantalfranken