....  𝗦𝘁𝘆𝗹𝗲 𝗶𝘀 𝗮 𝘄𝗮𝘆 𝘁𝗼 𝘀𝗮𝘆 𝘄𝗵𝗼 𝘆𝗼𝘂 𝗮𝗿𝗲...

Één jurk. Drie looks. Voor diverse gelegenheden. Elke look vertelt iets anders. Stijl vertelt namelijk een verhaal. Over de persoon die voor die look kiest. En het vertelt iets over watvoor afspraak je hebt of waar je naartoe gaat.

Alle foto's achtereen is de stijl als volgt.

1. Classy casual
2. Sportief 
3. Classy zakelijk

Stijl 1 zie je veel bij vrouwen die gekleed willen zijn en houden van comfort. Graag platte schoenen, want dat loopt lekker door tijdens de drukte van de dag. De luipaard print zegt iets over de knipoog waarmee de vrouw in het leven staat. Iets geks mag in de outfit zitten. Voor doordeweekse momenten waarbij je er verzorgd wilt uitzien, is deze outfit heel geschikt.

Stijl 2. Deze stijl zie je vaak bij vrouwen die houden van stoer. "Just do it" zegt deze outfit zonder woorden. Handen uit de mouwen en gaan. De gelegenheid is prima als je bijvoorbeeld juf bent voor de klas of wanneer je voor een bedrijf werkt waarbij sportiviteit en jong van geest zijn in de kernwaarden past. Als je voor een organisatie in de minder formele sfeer werkt, is dit een goed passende stijl.

Stijl 3. Deze stijl zie je bij de vrouw die graag goed gekleed gaat, en die houdt van verzorgd de deur uitgaan. Een tikkeltje klassiek vind ze prima. Het vertelt ook iets over de nauwkeurigheid waarmee ze de dingen doet die ze doet. De schoen zorgt voor een Italiaanse vibe. Deze stijl kan prima op kantoor wanneer je op de binnendienst werkt of als je bijvoorbeeld intercedent, accountmanager voor een organisatie of bedrijf bent. In de meer formele branche (bank-, verzekerings- of juridische sector), dan zou de jurk in een effen stof (ipv jeansstof) geschikter zijn.

Welke stijl zou jij kiezen? Of kies je alle stijlen wellicht voor diverse gelegenheden?

P.s. dit is de manier waarmee ik werk. De capsule wardrobe. Meer combineren met minder kleding. Deze methode leer ik je in het ImageBoost programma: